Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Зустріч робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості

Дата: 21.09.2019 19:46
Кількість переглядів: 1173

16 вересня відбулася чергова зустріч робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Лозно-Олександрівської ОТГ. Окрім учасників робочої групи на зустрічі були присутні спеціаліст з соціальної мобілізації ПРООН Еміль Коренєв, Лозно-Олександрівський селищний голова Олексій Леонов, начальник відділу освіти, культури, бібліотек, молоді та спорту Лозно-Олександрівської селищної ради Наталія Ляшко, працівники селищної ради та активні мешканців населених пунктів громади.

Метою зустрічі було обговорення  і приорітизація можливих місцевих  міні-ініціатив, спрямованих на посилення громадської безпеки та соціальної згуртованості, що можуть бути підтримані Програмою ООН із відновлення та розбудови миру.

Після обговорення грантової діяльності в громаді та діяльності Громадських Організацій на території, всіх присутніх проінформували про нещодавно реалізовані проекти та ті що в знаходять в процесі реалізації, а саме:

  • Про участь школярів в Проекті «Молода енергія громад» в результаті якого вдалося згуртувати молодь та школярів, а також придбати деяке необхідне обладнання для проведення заходів в школі.
  • Про проведення футбольного турніру в рамках реалізації проекту з підвищення обізнаності про ґендерно-обумовлене насильство серед жінок та чоловіків у постраждалих від конфлікту районах Донецької, Луганської та Запорізької областей, яка впроваджується в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
  • Про Проект «Доступний спорт для сільського населення»  та проект «Придбання музичного обладнання для проведення масових заходів в будинку культури селища Мирне» які реалізуються як переможці обласного конкурсу проектів місцевого розвитку 2019 року.
  • Про Проект «Освітлення території дитячого майданчика та зони дозвілля селища Мирне» та проект «Забезпечення технічними засобами реабілітації пункт прокату комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради»» які реалізуються як переможці конкурсу організованого Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» в контексті Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Представник ПРООН запропоновав всім присутнім не зупинятися на досягнутому та долучитися до роботи над можливістю реалізації власної ініціативи на користь громади. Присутні на зустрічі проявили небайдужість  та висловили свої ідеї які б хотіли реалізувати на користь своїх населених пунктів та громади в цілому.

Вислухавши ідеї в рамках зустрічі представник ПРООН Еміль Коренєв провів міні-тренінг з написання заявки учасника конкурсу міні-ініціатив /міні-проектів які після доопрацювання зможуть прийняти участь конкурсному відборі.

Міні – тренінг виявився доволі корисним та результативним, представники територій отримали дуже важливі знання та вміння, про які в результаті зможуть проінформувати і односельців. Активізація мешканців, виявлення їх ініціатив та в подальшому їх реалізація є вагомим внеском в розвиток громади, створення комфортних та необхідним умов для проживання в ній мешканців.

Сподіваємося що всі бажаючі встигли та змоги подати свої заявки до конкурсного відбору, тим самим продовжити активізацію мешканців громади для реалізації ініціатив.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь