Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Лозно-Олександрвської об’єднаної територіальної громади

Дата: 13.03.2020 09:24
Кількість переглядів: 1152

12 березня в приміщенні Лозно-Олександрівського Будинку Культури відбулося засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Лозно-Олександрвської об’єднаної територіальної громади.

Фото без опису

До Лозно-Олександрівської громади на засідання робочої групи завітав спеціаліст з соціальної мобілізації ПРООН Еміль Корєнев. Присутніми на засіданні також були представники органів місцевого самоврядування – заступник селищного голови Іван Ляшко, депутати та спеціалісти селищної ради.

Традиційно в рамках засідання відбувся черговий звіт керівництва Білокуракинського відділу поліції за перший квартал 2020 року. До Лозно-Олександрівки завітали начальник відділу поліції Ярослав Коломієць та майор поліції Сергій Шиленко.

Фото без описуНачальник відділу поліції поспілкувався з присутніми членами робочої групи та активними мешканцями громади, які мали змогу поставити представнику поліції різні питання. На зустрічі значну увагу приділили розгляду питання відсутності на даний час поліцейського офіцера в громаді, Ярослав Коломієць зазначив, що кандидат на дану посаду наразі перебуває на навчанні, конкурсний відбір вже закінчився, в травні – червні дільничного офіцера планується залучити до роботи на території громади.

Фото без опису

Слід відмітити, що ПРООН приймає активну участь у поліпшенні умов доступу населення до поліції,  та в забезпеченні громадської безпеки на території громади. На даний час представники ПРООН допомагають Лозно-Олександрівській громаді в підготувати та обладнати всім необхідним матеріально-технічним забезпечення кабінет дільничного офіцера.

Ярослав Коломієць також повідомив, що на території Білокуракинського району проводиться робота з протидії наркотичній залежності серед населення та розповсюдження наркотичних речовин, ведеться робота з протидії домашнього насильства, виявлення та покарання кривдників.

Крім того до засідання робочої групи долучилися представники Білокуракинського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області, зокрема начальник Білокуракинського міськрайонного відділу Анатолій Огієвич та начальник ДПРП-79 Лозно-Олександрівка Євген Фоменко.

Фото без описуПредставники ДСНС також поспілкувалися з присутніми, зокрема підіймалася дуже важлива для весняної пори року тема, а саме підпали сухої трави та небезпека яка криється за такими вчинками. Весняна пора розпочалася з доволі теплої погоди і вже за такий короткий період на території громади сталося декілька підпалів сухої трави, які мали доволі негативні наслідки та могли бути небезпечними для населення.

Анатолій Огієвич наголосив на важливості покаранні винуватців подібних підпалів. Населення повинне більш серйозно відноситися до подібних ситуацій та усвідомлювати їх небезпечність та ймовірні наслідки.

Під час засідання робочої групи розглядалися також організаційні питання її діяльності: було розглянуто нове Положення про робочу групу та затверджено її новий склад, призначего голову та секретаря, розглянуто механізм діяльності групи в 2020 році та виявлено основні напрямки роботи.

На засідання також була присутня мобілізаторка ООН Жінки – Леся Дерев’янко, яка також долучилася до діяльності робочої групи та стала її членом.

Леся Дерев’янко розповіла присутнім на зустрічі про діяльність ООН Жінки на території громади та про перші досягнення груп самодопомоги, організованих за підтримки ООН Жінки, зокрема про участь Лозно-Олександрівської ОТГ у конкурсі на отримання гранту для мобілізації громад задля розширення можливостей за підтримки Українського Жіночого Фонду. До Конкурсу від громади було подано два важливих проекти: «Просвітницький та безпечний простір для жінок Лозно-Олександрівської громади» в рамках якого планується створення безпечного діалогова майданчику з метою просування діалогу та встановлення камер відеоспостереження в смт. Лозно-Олександрівка, а також проект «Сучасний простір для діалогу – запорука згуртованості населення» який передбачає активізацію проведення спільних заходів групами самодопомоги та посилення їх спроможності в с. Гладкове.

Мобілізаторка ООН Жінки також поговорила з присутніми про стан обізнаності жінок громади щодо протидії насильству та послуг для постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Після формування Гендерного профілю громади вдалося виявити ознаки того, що дана тема вимагає додаткового розгляду та обговорення в громаді, планується проведення низки заходів різного типу з метою підвищення рівня обізнаності населення стосовно даного питання.

Після виступу всіх запрошених на засідання спеціаліст з соціальної мобілізації ПРООН Еміль Корєнев повідомив всіх присутніх конкурс міні-ініціатив за напрямом громадська безпека та соціальна згуртованість у 2020 році, який було оголошено ПРООН нещодавно, специфіка даного конкурсу не змінюється, умови залишаються такими як і в 2019 році. Нагадаємо, що в 2019 році саме завдяки участі в подібному конкурсі міні-ініціатив, ініціативна група Мирненської ЗОШ отримала змогу придбати обладнання для проведення шкільних заходів.

Фото без опису

В 2020 році участь у конкурсі також можуть приймати різні ініціативні групи, ініціативи яких направлення на забезпечення громадської безпеки в громаді, покращення соціальної згуртованості та забезпечення гендерної рівності.

Учасники засідання мали змогу поспілкуватися та проконсультуватися зі спеціалістом ПРООН щодо написання заявки на участь у конкурсі. Для присутніх було проведено міні-тренінг з написання та подання проектних заявок, а також розглянуто всі тонкощі та труднощі проектної діяльності.

Фото без опису

Засідання виявилося доволі корисним та результативним, сподіваємося що учасники прикладуть як можна більше зусиль до написання заявок та зможуть реалізувати бажані ініціативи в громаді.

Фото без опису

Переглянути звіт начальника поліції Білокуракинського району за 2 місяці 2020 року можна за посиланням:Звіт начальника поліції Білокуракинського району перед населенням за 2 місяці 2020 року

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь