Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

В Лозно-Олександрівській громаді відбувся семінар з попередження та протидії насильства за ознакою статі «Насильству немає виправдання».

Дата: 08.08.2020 14:00
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

Чоловіки Лозно-Олександрівки долучилися до семінару з попередження та протидії насильства за ознакою статі «Насильству немає виправдання».

ООН Жінки в Україні, спільно з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» провели для чоловіків Лозно-Олександрівки семінар з поглиблення знань щодо гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства. Захід також був покликаний зруйнувати дискримінаційні стереотипи про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків для  формування шанобливих, ненасильницьких стосунків.

У заході прийняли участь чоловіки, що проживають у Лозно-Олександрівці, у тому числі ті, що перебувають на профілактичному обліку в уповноваженому підрозділі органу Національної поліції України та стосовно яких вживаються заходи пробації та чоловіки з родин, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Протягом  семінару, учасники дізналися про види гендерно зумовленого  насильства, спеціальні заходи та законодавчу базу щодо протидії гендерно зумовленому, у тому числі домашньому насильству. Учасники також переглянули серію відеороликів «Спровокувала?» (https://youtu.be/Zt-fXwFxA3Y ) створених Представництвом ООН Жінки в Україні в рамках боротьби з гендерно зумовленим насильством, та взяли участь в подальшій дискусії про гендерні стереотипи та розподіл хатньої роботи між подружжям.

Додатково, нагадуємо, що ознайомитися з інформацією про протидію гендерно зумовленому, у т.ч. домашньому насильству можна на сайті громади, у розділі «Протидія домашньому насильству» за наступним лінком: http://loznolex.gromada.org.ua/protidiya-domashnomu-nasilstvu-na-teritorii-loznooleksandrivskoi-otg-10-57-42-26-06-2019/
 

Захід проведено в рамках програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь