Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Інформаційна картка соціальної послуги догляд вдома та пункту прокату

Дата: 04.08.2021 13:59
Кількість переглядів: 1391

Інформаційна картка соціальної послуги 

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг

 Лозно-Олександрівської селищної ради»

вул. Центральна, 1, смт. Лозно-Олександрівка, 92211, тел. (06462) 9-33-34

 

Е-mail: loznasocialcenter@ukr.net

 

Прийомні години:

 

Понеділок - четвер 800  - 1700(обідня перерва 1200  - 1248)

П’ятниця 800  - 1600 (обідня перерва 1200  - 1248)              

Субота, неділя - вихідний

Назва послуги: ДОГЛЯД ВДОМА

 

Зміст послуги:

  Зміст послуги: комплекс заходів, що здійснюються за місцем проживання (вдома) отримувача соціальної послуги протягом робочого дня суб’єкта, що надає соціальну послугу догляду вдома, який спрямований на створення умов забезпечення життєдіяльності осіб, які частково або повністю втратили/ не набули здатності до самообслуговування, а саме: допомога у веденні домашнього господарства - закупівля та доставка продуктів харчування,  ліків та інших товарів, приготування їжі, годування, прибирання житла, прання, дрібний ремонт одягу; допомога у самообслуговуванні - допомога у вмиванні, обтиранні, обмиванні, вдяганні, роздяганні, зміні натільної та постільної білизни, у користуванні туалетом тощо; допомога при пересуванні по квартирі; допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами - виклик лікаря,  житлово-комунальних служб, транспортних служб, відвідування хворих у закладах охорони здоров’я, допомога в оформленні субсидій, здійснення платежів, отримання безоплатної правової допомоги ( за потреби); обробіток присадибних ділянок (не більше ніж 0,02 гектара); допомога у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними; психологічна підтримка (бесіди, спілкування, мотивація до активності).

 

Форма надання: Денна

Термін надання соціальної послуги: Соціальна послуга догляду вдома надається за місцем проживання отримувача соціальної послуги (вдома) протягом робочого дня. Може надаватись постійно ( ІІІ група рухової активності – 2 рази на тиждень, ІV група рухової активності - 3 рази на тиждень, V група рухової активності - 5 разів на тиждень), періодично (2 рази на місяць), тимчасово (визначений у договорі період).

 

Соціальні групи:  особи похилого віку, особи з інвалідністю, (які досягли 18-річного віку), що частково втратили  здатність до самообслуговування, хворі (з числа осіб працездатного віку на період встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці, особи, що  за медичним висновком не здатні до самообслуговування або потребують сторонньої допомоги. 

 

Умови надання соціальної послуги:

1. За рахунок бюджетних коштів (безоплатно) соціальні послуги надаються:

  • особам з інвалідністю І групи;
  • отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких менший двох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб – всі соціальні послуги;

2.З установленням диференційованої плати надаються соціальні послуги отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує два прожиткові мінімуми, але не перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб.

3. За рахунок отримувача соціальних послуг або третіх осіб надаються соціальні послуги (на платній основі):

  • особам, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб;
  • понад обсяги, визначені державними стандартами соціальних послуг;

Документи, потрібні для отримання послуги:

  • заява до відділу соціального захисту населення про надання соціальної послуги ;
  • медичний висновок про нездатність до самообслуговування;
  • копія довідки про встановлення групи інвалідності (за наявності);
  • довідка про склад сім’ї;
  • копія пенсійного посвідчення;
  • копія паспорта, ідентифікаційного номеру;
  • довідка про доходи;
  • згода на обробку та збір персональних даних.

Правові підстави для надання соціальної послуги: Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 р. № 2671-VІІІ, постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» із змінами та доповненнями  від 29.12.2009 р. № 1417, «Порядок надання соціальних послуг» від 01.06.2020 р. № 587, «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на соціальні послуги»  від 01 червня 2020 р. № 428, Накази Міністерства соціальної політики України  «Про затвердження Державного стандарту догляду вдома від» 13.11.2013р.  № 760, «Про затвердження Класифікатора соціальних послуг» від 23.06.2020р. № 429,  «Про затвердження форм документів, необхідних для надання соціальних послуг» від 16.11.2020  № 769, Положення про комунальну установу «Центр  надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» №9/7 від19.10.2018р., Положення про відділення соціальної допомоги вдома.

Підстави для відмови в наданні послуги:

  • Підставою для припинення надання послуги догляду вдома є:
  • відмова отримувача соціальної послуги та/або його законного представника від отримання соціальної послуги догляду вдома;
  • направлення отримувача соціальної послуги до стаціонарної  інтернатної установи або закладу, інших установ або закладів для постійного перебування;
  • зміна місця проживання отримувача соціальної послуги;
  • невиконання вимог одержання соціальної послуги догляду вдома та письмового попередження про можливість відмови у її наданні;
  • наявність медичних протипоказань для надання соціальної послуги догляду вдома;
  • поліпшення стану здоров’я (наявність медичного висновку про здатність до самообслуговування  або за результатами визначення індивідуальних потреб;
  • закінчення строку дії договору на надання послуги догляду вдома;
  • смерть отримувача послуги;
  • ліквідація (припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця) суб’єкта, що надає соціальну послугу догляду вдома.

 

Пункт прокату

Надає в тимчасове користування: ходунки, милиці з опорою під лікоть, системи проти пролежневі, крісла-туалети, палиці з т-подібною ручкою, милиці пахвові, інвалідні візки.

Умови надання соціальної послуги:

Послуги з прокату засобів реабілітації надаються виключно жителям Лозно-Олександрівської селищної  територіальної громади на безоплатній основі:

  • особам похилого віку;
  • особам з інвалідністю;
  • особам, які за медичною довідкою на період непрацездатності потребують використання ТЗР та інших засобів реабілітації.

 

Документи, потрібні для отримання засобів реабілітації:

  • заява про забезпечення засобом реабілітації;
  • медичний висновок про нездатність до самообслуговування;
  • копія довідки про встановлення групи інвалідності (за наявності);
  • копія пенсійного посвідчення;
  • копія паспорта, ідентифікаційного номеру;
  • згода на обробку та збір персональних даних.

 

Правові підстави для надання засобів реабілітації:

  Закон України «Про соціальні послуги» від 17 січня 2019 року № 2671-VIII , постанова Кабінету Міністрів України «Про організацію надання соціальних послуг» від 01 червня 2020 р. №587,  постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» (зі змінами) від 29.12.2009 №  1417; Положення про пункт прокату засобів реабілітації  комунальної  установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради», затверджене рішенням виконавчого комітету Лозно-Олександрівської селищної ради  №2 від 11 квітня 2019р.

 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь