Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Негативні наслідки керування транспортом у нетверезому стані

Дата: 17.09.2021 11:12
Кількість переглядів: 161

Найбільш високі ризики аварій в дорожньому русі за участю нетверезих водіїв механічних транспортних засобів, коли швидкість і сила гальмування великі. Пияцтво за кермом - це злочин. Але все-таки не можна обмежити дорожні нещастя від алкоголю тільки пияцтвом за кермом. Вони стосуються також пішоходів і велосипедистів, що знаходяться в стані сп'яніння.

Значна частина загибелі від водіння під дією алкоголю припадає на вихідні дні. За деякими даними, кожна четверта жертва аварій гине в дорожньому русі, це є результат того, що одна з сторін знаходиться під впливом алкоголю. З затримуваних нетверезих водіїв дев'ять з десяти чоловіки.

Алкоголь погіршує здатність діяти в дорожньому русі, послаблює здатність оцінки ситуації, в результаті чого зростає ризик аварії.

Найбільш частою причиною загибелі водіїв і пасажирів є висока швидкість і невикористання ременів безпеки. Застосування ременів безпеки могло б врятувати від смерті багато жертв.

Зменшення шкоди від алкоголю в дорожньому русі є загальною справою всіх і кожного. Кожен несе індивідуальну відповідальність за вживання алкоголю та за те, щоб рух був безпечним. Самостійне керування кількістю спожитого алкоголю і передбачення необхідності руху є для кожного найважливішою справою у боротьбі за зниження нещасних випадків, заподіюваних вживанням алкоголю наслідків.

Випив - за кермо не сідай!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь