Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Асоціація міст України виступає проти урядового законопроєкту змін до Бюджетного кодексу №6062

Дата: 18.10.2021 10:32
Кількість переглядів: 7692

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подав до Верховної Ради законопроект, який дозволяє Міністерству фінансів і місцевим державним адміністраціям зупиняти виконання бюджетів територіальних громад, а також ліквідує бюджети розвитку.

Ліквідація місцевих бюджетів розвитку заплановано на 2023 рік. Проектом закону №6062 [https://bit.ly/3ATKX0n] передбачається перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд. Таким чином, доходи розвитку будуть спрямовані на поточні витрати - фонд заробітної плати, утримання та ін.

Також законопроект дозволяє забирати у місцевих бюджетів невикористані залишки освітньої державної субвенції, що заборонить місцевим властям використовувати можливість накопичення цих грошей.

Запропонований урядом законопроект також значно розширює контрольні функції Міністерства фінансів і місцевих державних адміністрацій. Їх чиновники зможуть через суд зупиняти рішення місцевих рад про бюджет, причому не доведеться навіть чекати закінчення судового розгляду.

Законопроектом пропонується направляти до держбюджету 70% доходів від викупу комунальної землі. Також вилучення терміна «бюджет розвитку» зі статей Бюджетного кодексу позбавить органи місцевого самоврядування права на депозитне розміщення в банках. Крім іншого, проект закону скорочує джерела доходів для місцевих громад, вилучаючи зі структури доходів оплату зборів за видачу ліцензій на проведення лотерей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь