Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

УВАГА: (ЗМІНА ТАРИФУ)

Дата: 31.01.2022 10:48
Кількість переглядів: 180

УВАГА: (ЗМІНА ТАРИФУ)

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, Затвердженого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року №130 комунальне підприємство «Сількомунгосп Лозно-Олександрівської селищної ради» доводить до відома споживачів, що має намір здійснити з 01 листопада 2021 року зміну тарифів на централізоване водопостачання.

Комунальне підприємство «Сількомунгосп Лозно-Олександрівської селищної ради» повідомляє, що діючі тарифи на послуги централізованого водопостачання були встановлені рішенням виконавчого комітету Лозно-Олександрівської селищної ради № 2 від 03.04.2020 року у розмірі:

На централізоване водопостачання 20,00 грн. за 1 м3 без ПДВ

рішенням сесії Привільської сільської ради № 47/55 від 06.02.2020 року у розмірі:

На централізоване водопостачання с.Вівчарове 12,00 грн. за 1 м3

На централізоване водопостачання с.Привілля 16,50 грн. за 1м3

За цей період вартість даних послуг значно зросла з незалежних причин господарської діяльності, а тому діючі тарифи на централізоване водопостачання  не покривають витрат, пов’язаних з виробництвом послуг, що призвело до збитковості підприємства.

З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання  до економічно обґрунтованого рівня. Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості підприємства.

Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до постанови КМ України від 01.06.2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 03 квітня 2019 року №291 (зі змінами та доповненнями), які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості  цих послуг.

Основними чинниками що впливають на ріст собівартості  централізованого водопостачання є постійне зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів, податків та зборів.

Згідно поданих розрахунків тариф на послуги з централізованого водопостачання для споживачів КП «Сількомунгосп Лозно-Олександрівської селищної ради» становитиме у розмірі 41,87 грн. (у тому числі ПДВ 6,98 грн.) за 1 м3.

Таким чином приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та забезпечення споживачів питною водою.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 14 календарних днів згідно з пунктом 2.12. Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг. Зауваження та пропозиції просимо надсилати :

silkomungosp21@ukr.net

моб. +380976018107

Контактна особа:  Грицай Ольга Іванівна

адреса: смт. Лозно-Олександрівка, вул.Центральна, буд.1

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь