Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

УВАГА: (ЗМІНА ТАРИФУ)

Дата: 31.01.2022 10:48
Кількість переглядів: 142

УВАГА: (ЗМІНА ТАРИФУ)

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, Затвердженого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року №130 комунальне підприємство «Сількомунгосп Лозно-Олександрівської селищної ради» доводить до відома споживачів, що має намір здійснити з 01 листопада 2021 року зміну тарифів на централізоване водопостачання.

Комунальне підприємство «Сількомунгосп Лозно-Олександрівської селищної ради» повідомляє, що діючі тарифи на послуги централізованого водопостачання були встановлені рішенням виконавчого комітету Лозно-Олександрівської селищної ради № 2 від 03.04.2020 року у розмірі:

На централізоване водопостачання 20,00 грн. за 1 м3 без ПДВ

рішенням сесії Привільської сільської ради № 47/55 від 06.02.2020 року у розмірі:

На централізоване водопостачання с.Вівчарове 12,00 грн. за 1 м3

На централізоване водопостачання с.Привілля 16,50 грн. за 1м3

За цей період вартість даних послуг значно зросла з незалежних причин господарської діяльності, а тому діючі тарифи на централізоване водопостачання  не покривають витрат, пов’язаних з виробництвом послуг, що призвело до збитковості підприємства.

З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання  до економічно обґрунтованого рівня. Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості підприємства.

Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до постанови КМ України від 01.06.2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 03 квітня 2019 року №291 (зі змінами та доповненнями), які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості  цих послуг.

Основними чинниками що впливають на ріст собівартості  централізованого водопостачання є постійне зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів, податків та зборів.

Згідно поданих розрахунків тариф на послуги з централізованого водопостачання для споживачів КП «Сількомунгосп Лозно-Олександрівської селищної ради» становитиме у розмірі 41,87 грн. (у тому числі ПДВ 6,98 грн.) за 1 м3.

Таким чином приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та забезпечення споживачів питною водою.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 14 календарних днів згідно з пунктом 2.12. Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг. Зауваження та пропозиції просимо надсилати :

silkomungosp21@ukr.net

моб. +380976018107

Контактна особа:  Грицай Ольга Іванівна

адреса: смт. Лозно-Олександрівка, вул.Центральна, буд.1

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь