Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

ПОЛОЖЕННЯ Про пункт прокату засобів реабілітації комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» (нова редакція)

Дата: 22.02.2022 15:03
Кількість переглядів: 292

ЗАТВЕРДЖЕНО:

Рішенням виконавчого комітету Лозно-Олександрівської селищної ради № ___ від ________ 20___ р.

Лозно-Олександрівський селищний голова

__________ Євген СВІТЛИЧНИЙ

ПОЛОЖЕННЯ

Про пункт прокату засобів реабілітації комунальної установи «Центр надання соціальних послуг

Лозно-Олександрівської селищної ради»

(нова редакція)

смт. Лозно-Олександрівка

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням виконавчого комітету №____ Лозно-Олександрівської селищної ради від __________ 20____р.

ПОЛОЖЕННЯ

про пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної

ради»

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

  1.  Метою пункту прокату засобів реабілітації є надання населенню смт. Лозно-Олександрівка послуг з прокату засобів реабілітації, згідно Постанови Кабінету міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів» та наказу Міністерства соціальної політики України від 28.09.2015 року № 964.
  2.  Пункт прокату створюється, ліквідується та реорганізовується  селищною радою за погодженням з відділом соціального захисту населення за поданням КУ «ЦНСП Лозно-Олександрівської селищної ради
  1.  Положення «Про пункт прокату засобів реабілітації КУ «Центру надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» затверджується виконавчим комітетом Лозно-Олександрівської селищної ради.
  2. Пункт прокату є соціальною послугою, яка надається відділенням соціального догляду вдома

1.3. У своїй діяльності пункт прокату керується чинним законодавством України, рішеннями, розпорядженнями, наказами органів місцевого самоврядування та цим Положенням.

  1.  Пункт прокату надає в користування такі засоби реабілітації, які:
  •  передані до пункту прокату за рахунок місцевого бюджету, інших надходжень, зокрема благодійної або гуманітарної допомоги;
  •  повернуті до пункту прокату.
  1. УМОВИ ТА ПІДСТАВИ ДЛЯ НАДАННЯ ЗАСОБІВ РЕАБІЛІТАЦІЇ

 2.1   Послуги з прокату засобів реабілітації надаються жителям Лозно- Олександрівської   територіальної громади,  а саме:

 - особам похилого віку;

- особам з інвалідністю;

- особам, які за медичною довідкою на період непрацездатності потребують використання ТЗР та інших засобів реабілітації.

 

2.2 Послуга надається за рішенням відділу соціального захисту населення Лозно- Олександрівської селищної ради та за наявності довідки лікаря про необхідність у забезпечені наймача засобами реабілітації й укладання з КУ «Центру надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради» відповідного договору.

 

Договір оформляється у двох примірниках, що підписуються наймачем та директором КУ «Центру надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради». Один примірник залишається в справі КУ «Центру надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради», інший - видається наймачеві.

2.3 Послуга з прокату засобів реабілітації надаються на безоплатній основі.

2.4 Представник пункту прокату формує особову справу кожного наймача, до якої входять оригінал договору, копія паспорту, ідентифікаційного коду, довідка лікаря про необхідність у засобі реабілітації, згоди на обробку персональних даних та інше необхідні документи.

2.5 Пункт прокату зобов’язаний видавати засоби реабілітації, придатні до експлуатації. Перевірка робочого стану засобів реабілітації, що видаються, здійснюється в присутності наймача, про що оформлюється відповідний акт у 2-х примірниках, одиз з яких зберігається в особовій справі наймача, інший - видається наймачу.

2.6 При видачі засобів реабілітації відповідальний працівник пункту прокату ознайомлює наймача з правилами їх експлуатації, умовами використання та повернення, про, що наймач пише розписку.

2.7 Засоби реабілітації передаються наймачам у приміщенні КУ «Центру надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради, де надається дана соціальна послуга (пункт прокату). Якщо засіб реабілітації є великогабаритним і потребує окремого транспорту для перевезення до місця проживання (знаходження) наймача та до пункту прокату (при поверненні після користування), то таке перевезення здійснюється власним транспортом (за наявності) або за допомогою найнятого наймачем перевізника. Послуги з перевезення отриманого засобу реабілітації оплачує наймач.

    1.  Наймач зобов’язаний користуватися засобом реабілітації лише особисто відповідно до його призначення.

2.9 При виході з ладу засобів реабілітації, строк прокату яких не закінчився, наймач звертається до пункту прокату. Організацію ремонту таких засобів реабілітації забезпечує пункт прокату.

2.10 У разі пошкодження предмета прокату наймачем, складається відповідний акт, що підтверджує даний факт, ремонт у такому випадку оплачується за його рахунок.

2.11 На час ремонту наймачу за його заявою може бути надано рівноцінний засіб реабілітації (за наявності).

           3.  ТЕРМІН ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА УМОВИ ЇХ ПОВЕРНЕННЯ

3.1 Строк, на який видається засіб реабілітації, узгоджується сторонами та зазначається у договорі.

За згодою сторін користування засобом реабілітації може бути продовжене на новий строк шляхом пролонгації існуючого договору або укладання нового.

3.2 Тривалість використання засобу реабілітації розраховується у календарних днях. Якщо день повернення засобу реабілітації збігається з вихідним, то засіб реабілітації треба повернути в перший після нього робочий день.

    1.  Наймач має право у будь-який час повернути засіб реабілітації.
    2.  Після закінчення строку прокату засобу реабілітації наймач повинен повернути його до пункту прокату в робочому стані (з урахуванням зносу за період перебування у нього засобу реабілітації).

 

3.5 При поверненні засобу реабілітації до пункту прокату після закінчення строку прокату через вихід його з ладу або при достроковому поверненні здійснюється перевірка його технічного стану справності та зовнішнього вигляду уповноваженим працівником КУ «Центру надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради», який відповідає за пункт прокату у присутності наймача та складається акт виявлення пошкоджень засобу реабілітації.

3.6 Якщо в ході перевірки засобу реабілітації виявлено пошкодження або невідповідність інструкції: експлуатації, уповноваженим працівником КУ «Центру надання соціальних послуг Лозно-Олександрівської селищної ради», який відповідає за пункту прокату, складається акт виявлення пошкоджень засобу реабілітації. Якщо встановлено, що предмет прокату пошкоджено наймачем, це відображається в акті до якого додаються наявні підтверджуючі документи та показання свідків. Акт складається у двох примірниках і завіряється підписами уповноваженого працівника пункту прокату та наймача або його уповноваженого представника. Один примірник акту передається наймачу.

    1.  Повернуті до пункту прокату не придатні до використання засоби реабілітації підлягають

списанню згідно чинного законодавства України.

    1.  У разі втрати наймачем засобу реабілітації складається акт про втрату засобу реабілітації та наймачем компенсується його вартість.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор КУ «ЦНСП

Лозно-Олександрівської                                                     Світлана САГАЙДАК

селищної ради                          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь