Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

27 січня увесь світ вшановує пам’ять про умисно винищених під час Другої світової війни євреїв і представників інших нацменшин

Дата: 27.01.2023 09:06
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

27 січня увесь світ вшановує пам’ять про умисно винищених під час Другої світової війни євреїв і представників інших нацменшин. Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту покликаний щорічно нагадувати про цю всесвітню трагедію. В Україні цього дня також згадують загиблих в урочищі Бабин Яр, яке було місцем масових розстрілів.

День пам’яті проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав у пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни.

«Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…», – йдеться в резолюції.

Україна на державному рівні приєдналася до відзначення цієї міжнародної дати у 2012 році (Постанова ВРУ від 5 липня 2011), хоч і була однією з шести країн-ініціаторів прийняття документа ООН.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

Цього дня, українці разом зі світовою спільнотою згадують невинно розстріляних, страчених у газових камерах, виснажених голодом та примусовою працею....


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь