Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Український паспортний сервіс став доступний у Стамбулі

Дата: 20.02.2023 08:32
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Відтепер українці, які перебувають у Туреччині, можуть подати заявки на оформлення паспортних документів у Стамбулі. В турецькому місті розпочали роботу перші два мобільні підрозділи державного підприємства «Документ».

Оформлення українських паспортів за кордоном стоїть на порядку денному Коордштабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн, який очолює Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Мобільні офіси у Стамбулі розташовані за адресою: Лондонське шосе Е-5, Карайолу, паркінг за ТЦ «Аеропорт», (Londra Asfaltı E-5 Karayolu Üzeri, Airport AVM, 34158 Bakırköy/İstanbul). Графік роботи: з понеділка по суботу включно з 09:00 до 18:00.

Тут громадяни України можуть отримати такі послуги:

- оформлення ID-картки чи закордонного паспорта (в тому числі замість втраченого або викраденого);

- обмін ID-картки чи закордонного паспорта (у зв’язку із закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);

- обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності);

- одночасне оформлення закордонного паспорта й ID-картки.

Подати заявки на оформлення паспортних документів можна як за попереднім записом, так і у порядку живої черги. Оплата здійснюється безпосередньо на місці – за допомогою сервісу онлайн-оплати послуг. Для цього достатньо мати при собі лише смартфон і реквізити банківської картки.

Наразі ведеться робота над відкриттям таких мобільних підрозділів у країнах Європи, де перебуває значна кількість українців. Зокрема, йдеться про Братиславу, Прагу, Берлін, Мадрид, а також Рим.

Нагадаємо, що відокремлені підрозділи ДП «Документ» вже працюють у чотирьох польських містах: Варшаві, Гданську, Кракові та Вроцлаві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь