Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

До дня пам'яті жертв у Бабиному Яру

Дата: 28.09.2023 20:52
Кількість переглядів: 68

Фото без опису82 роки тому у Києві відбулись масові розстріли у Бабиному Яру — було вбито 33 771 людину (29-30 вересня 1941 року)

Бабин Яр – це всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні. Тут в роки нацистської окупації України було розстріляно понад 100 тисяч мирних жителів, військовополонених, підпільників, партизанів, заручників, членів ОУН, психічнохворих та інших. Нацистські карателі знищували людей за національною та ідеологічною ознакою, а також тих, хто чимось не догодив владі «вищої раси».

У 1946 році на Нюрнберзькому процесі, згідно з висновками спеціальної державної комісії для розслідування нацистських злочинів під час окупації Києва, наводилася лише приблизна оцінка – близько 100 тисяч осіб. У різних публікаціях даються різні цифри загальної кількості знищених у Бабиному Яру — приблизно від 70 тисяч до 200 тисяч осіб.

Те, що відбулося, увійшло в історію як одна з наймасовіших акцій знищення мирного населення в ході Другої світової війни. Масові розстріли євреїв відбувалися і в інших містах України, але саме Бабин Яр назавжди став символом катастрофи на пострадянському просторі.

Сьогодні ми є свідками страшних подій, що знову розгортаються на території нашої держави. Окупанти безжально винищують цивільне населення нашої країни, зухвало порушуючи права людини, закони ведення війни, норми міжнародного права. У розумінні країни-агресора бути українцем – найтяжча провина, підтримувати Україну – бути ворогом «русского мира».

Буча, Ірпінь, Бородянка, Ізюм, Маріуполь... Це болючі, криваві рани в наших серцях. Але ті нелюди, які вчиняли ці страшні злочини, так само, як і нацисти 82 років тому, будуть обов’язково справедливо покарані…

Вічна пам’ять жертвам трагедії Бабиного Яру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь