Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ЩОДО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ ТОПОНІМІЇ У ЛОЗНО-ОЛЕКСАНДРІВСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

Дата: 24.10.2023 10:51
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація пропонує мешканцям Лозно-Олександрівської селищної територіальної громади долучитися до електронного громадського обговорення з питання перейменування села Нянчине на НЯНЬЧИНЕ з метою приведення назви у відповідність до стандартів державної мови

 

На виконання Законів України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», «Про забезпечення функціонування української мови як державної», рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 30.06.2023 № 236 "Про внесення змін до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 22 червня 2023 року № 230 та визнання таким, що втратило чинність, рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 27 червня 2023 року № 231", що містить Перелік сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендацій щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність  до стандартів державної мови (оновлена редакція), згідно з розпорядженням начальника Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації № 72 від 23.10.2023 р. «Про  проведення консультацій з громадськістю щодо приведення назви села Нянчине у відповідність до стандартів державної мови», розпочато процедуру перейменування топонімів Лозно-Олександрівської селищної територіальної громади.

Закликаємо мешканців громади не бути байдужими та взяти участь в обговоренні цього питання.

 

1. Найменування організатора громадського обговорення:

Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація Сватівського району Луганської області.

 

2. Суб’єкт, що вніс пропозицію щодо перейменування об’єкту топонімії:

Топонімічна комісія при Лозно-Олександрівській селищній військовій адміністрації Сватівського району Луганської області.

 

3. Об’єкт топонімії, назву якого пропонується перейменувати: 

Село Нянчине на НЯНЬЧИНЕ

 

4. Строк проведення електронного громадського обговорення з вивчення громадської думки: 

з 24.10.2023 року по 20.11.2023 року

 

5. Форма проведення: електронне громадське обговорення з вивчення громадської думки проводиться у формі електронних консультацій та через гугл-форму.

 

Інформацію з питань, що винесені на обговорення, можна отримати за телефоном 093 803 52 47, або надіславши листа на електронну пошту Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації lozno@loga.gov.ua. На цю ж електронну адресу можна направляти свої пропозиції щодо перейменування.

Надаючи пропозицію, обов'язково надавайте своє обґрунтування та зазначайте ПІБ автора, адресу проживання, дати та року народження, номеру засобу зв'язку, підпису і дати, та надання згоди на обробку персональних даних.

Анонімні пропозиції (зауваження) не розглядаються.

 

6. Терміни електронного громадського обговорення з вивчення думки громадськості:

Пропозиції (зауваження) щодо перейменування та обґрунтування до них приймаються до 20.11.2023 року.

 

7. Учасники обговорення:

Участь у громадському обговоренні можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами.

В обговоренні беруть участь повнолітні громадяни України, які:

  • зареєстровані у Лозно-Олександрівській селищній територіальній громаді;
  • громадяни, які не зареєстровані у Лозно-Олександрівській селищній територіальній громаді, але тривалий час проживають / проживали у цій громаді.

 

8. Оприлюднення результатів:

Результати громадського обговорення з вивчення громадської думки будуть оприлюдненні на офіційному сайті Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації протягом 10 днів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень).

 

Посилання на Гугл форму для участі громадському обговоренні https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVvtCyz6zaJfxjDo7P2HD0HqUQsESmSXEPaaq5VObHz2FnXQ/viewform?usp=sf_link

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь