Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Робоча група «Прозорість та підзвітність» розглянула результати аудиту трьох комунальних підприємств

Дата: 23.01.2024 19:27
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

«Результати аудитів діяльності трьох комунальних підприємств передані для надання правової оцінки до правоохоронних органів. Таке рішення було прийняте робочою групою «Прозорість і підзвітність», - повідомив під час брифінгу начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його особистим дорученням, управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації перевірило комунальні підприємства, діяльність яких викликала найбільше критики у громадськості.

Зокрема, проведено аудит законності та обґрунтованості здійснення нарахувань заробітної плати працівникам та використання коштів бюджетної підтримки, наданої КП «Попаснянський районний водоканал» та дотримання законодавства КНП «Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги» у 2023 році та КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» за період з 01.01.2022 по завершений звітний період 2023 року.

За результатами проведених позапланових внутрішніх аудитів виявлено та встановлено 45 порушень та недоліків на загальну суму понад 9,5 млн грн. Так, у діяльності Попаснянського водоканалу аудитори встановили 26 порушень, з них 18 – вже усунуті. Більшість виявлених недоліків пов’язані із відсутністю підтверджуючих документів щодо нарахування заробітної плати.

У Новопсковському центрі первинної медико-санітарної допомоги виявлено та встановлено 27 фактів з ознаками неправомірних дій під час нарахування та сплати надбавки за складність, інтенсивність праці та премій. Відзначено, що у цей період заклад не надавав у повному обсязі первинну медичну допомогу та не проводив профілактику захворювань населення. Стільки ж порушень та недоліків зафіксовано у діяльності Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні. У аудиторському звіті було наголошено, що відповідальні особи лікарні умисно перешкоджали проведенню перевірки. Крім договорів закупівель, інші документи на вимоги аудиторської групи надані не були.

«Про висновки правоохоронців поінформуємо обов’язково поінформуємо громадськість», - додав Артем Лисогор.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь