Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація (громада)

Луганська область

Отримання допомоги онлайн: послуги Луганської ОСЗ для безробітних, ветеранів та роботодавців

Дата: 08.05.2024 16:38
Кількість переглядів: 25

Фото без описуДля зручності взаємодії з Луганською обласною службою зайнятості ми пропонуємо онлайн-послуги для населення та роботодавців.

Зараз немає потреби відвідувати центр зайнятості особисто - достатньо мати комп'ютер або мобільний телефон, а також кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Онлайн ви можете:

оформити чи скасувати статус безробітного;

подати заявку на участь у грантових програмах;

зареєструйтеся на отримання ваучера чи навчання для ветеранів;

отримати компенсацію для внутрішньо переміщених осіб або осіб з інвалідністю.

Послуги, для отримання яких необхідно подати заяву через портал Дія:

Отримання статусу безробітного https://diia.gov.ua/services/otrimannya-statusu-bezrobitnogo. Форма заяви може бути стандартною або спрощеною.

Хто може скористатися:

• спрощеною формою – ВПО та люди, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться бойові дії, які не мають повного пакета документів для отримання статусу безробітного;

• стандартною формою – всі інші громадяни (знадобляться скани документів та електронний підпис).

• Скасування статусу безробітного https://diia.gov.ua/serv.../skasuvannya-statusu-bezrobitnogo. Подати заяву про припинення реєстрації може кожен безробітний через портал Дія або через персональний кабінет на порталі Державної служби зайнятості. Після подання заяви реєстрація в службі зайнятості припиняється.

• Мікрогрант на власну справу https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu. Для учасників програми існує можливість отримати від 50 до 250 тис. грн на старт власного бізнесу.

Хто може скористатися:

• громадяни, які вже мають досвід підприємництва;

• початківці, які планують створити власну справу.

• Грант для ветеранів та членів їхніх сімей https://diia.gov.ua/.../grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv... – ця послуга передбачає надання грантів на розвиток власного бізнесу у сумі до 1 млн грн.

Хто може скористатися:

• учасники бойових дій;

• люди з інвалідністю внаслідок війни;

• другий з подружжя захисника (захисниці) України.

Послуги, для отримання яких необхідно заповнити онлайн форму на вебпорталі ДСЗ:

• Ваучер на навчання https://voucher.dcz.gov.ua/. Документ, що дає змогу певним категоріям безоплатно підвищити кваліфікацію або здобути нову професію за затвердженим переліком зі 124 професій і спеціальностей. Вартість ваучера – до 30280 грн. Термін опрацювання заяви - до 3 робочих днів.

• Навчання ветеранів https://edveteran.dcz.gov.ua/. Учасники бойових дій та громадяни з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, мають змогу безкоштовно навчатися у закладах освіти системи служби зайнятості за 95 ліцензованими професіями та 400 освітніми програмами. Після закінчення навчання їм видається офіційний документ, що засвідчує отримання нової кваліфікації. Подати заяву можна онлайн - протягом 5 робочих днів вона буде опрацьована.

Послуги онлайн для роботодавців.

• Компенсація за працевлаштування ВПО https://diia.gov.ua/.../kompensaciya-za.... Заяву на отримання компенсації можна подати через портал Дія. З 1 квітня розмір компенсації становить 8 000 грн. на місяць. Збільшено і тривалість виплати коштів – з двох до трьох місяців (за працевлаштування ВПО з інвалідністю – до півроку).

• Компенсація за облаштування робочого місця працевлаштованих осіб з інвалідністю https://old.dcz.gov.ua/.../kompensaciya-za-oblashtuvannya.... Заяву на отримання послуги можна подати через портал Дія. З 1 січня 2024 року максимальний розмір компенсації становить 106,5 тис. грн – для людей з І групою інвалідності та 71 тис. грн – ІІ групою.

Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройдіть за посиланням для мешканців Луганщини: http://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини: http://surl.li/ioarc

Надаємо підтримку з питань зайнятості:

- телеграм-канал: https://t.me/Pidtrimka_DCZ11_luhansk

- вайбер-канал: https://cutt.ly/jLaYiYr


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь